Pisică

Ar trebui să învăț Nano?

Ar trebui să învăț Nano?

În schimb, nano este ușor de lucrat și vă poate ajuta să editați orice doriți. Dacă încă nu sunteți sigur, vă recomand să începeți mai întâi să utilizați nano. Și, dacă credeți că trebuie să faceți lucrurile mai repede și doriți mai multe funcții, treceți la Vim.

Care este diferența dintre vi și Vim?

Vi este standardul și editorul de text original pe ecran complet al familiei Linux, care a fost proiectat inițial pentru sistemele UNIS. Vim este o versiune îmbunătățită a editorului vi scrisă și întreținută de Bram Moolenaar. Vim înseamnă „vi îmbunătățit”. Comenzile Vim și sintaxa lor sunt complet compatibile cu vi.

De ce preferă oamenii Vim decât nano?

Dacă doriți să efectuați sarcini mai avansate folosind linia de comandă, este posibil să găsiți că Vim este cel mai bine de utilizat. Vim este simplu și atractiv în felul său. Deci, este mai bine să preferați Vim decât Nano, deoarece dacă utilizați un editor de text nano și tocmai ați început să învățați câteva caracteristici importante ale Vim.

Este Vim mai bun decât Vscode?

Când comparăm Vim vs Visual Studio Code, comunitatea Slant recomandă Vim pentru majoritatea oamenilor. La întrebarea „Care sunt cele mai bune editoare de text de programare?” Vim este pe locul 1, în timp ce Visual Studio Code este pe locul 3.

De ce Vim este cel mai bun editor?

Vim este flexibil și extensibil

Vim este extrem de flexibil și puternic. Puteți începe simplu și îl puteți utiliza pentru a edita rapid fișierele de configurare. De asemenea, puteți scrie programe în limbajul dvs. de programare preferat, cu caracteristici precum completarea codului, evidențierea sintaxei și verificarea sintaxei, similare IDE-urilor populare.

Este extrem de configurabil și vine cu caracteristici notabile, cum ar fi evidențierea sintaxelor, suportul mouse-ului, versiuni grafice, modul vizual, multe comenzi noi de editare și o cantitate mare de extensie și multe altele. Acestea fiind spuse, mai jos sunt principalele motive pentru care ați lua în considerare în primul rând utilizarea editorului de text Vi/Vim în Linux.

De ce este vi mai bun decât Emacs?

vi păstrează fiecare permutare a tastelor tastate. Aceasta creează o cale în arborele de decizie care identifică fără ambiguitate orice comandă. Emacs execută multe acțiuni la pornire, dintre care multe pot executa cod de utilizator arbitrar. Acest lucru face ca Emacs să dureze mai mult să pornească (chiar și în comparație cu vim) și să necesite mai multă memorie.

Este Vim mai bun decât un IDE?

Amintiți-vă, vă puteți dezvolta mult mai repede decât ei, deoarece Vim folosește mult mai puțină memorie decât IDE-ul lor modern uriaș. Indiferent dacă sunteți în preajma trecerii la Vim sau sunteți forțat să îl utilizați din cauza altor factori, puteți învăța să îl iubești.

Alăturați-vă Newsletter-ului nostru